Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські слідчі повідомили про підозру двом бойовикам псевдореспубліки “лнр”

Двоє чоловіків брали участь у військових діях на Харківщині та Луганщині. Як виявилось, один з них – відповідальний за обстріли української території з реактивних систем залпового вогню.

Пише Інформатор з посиланням на допис СБУ в Івано-Франківській області.

СБ встановила, що мешканець Луганська 1990 р. н. вступив до 4-ї окремої мотострілецької бригади т.зв. “лнр” ще у 2014 році. Він служив у 1 реактивному артилерійському взводі 2 реактивної батареї реактивного артилерійського дивізіону. Коли почалась повномасштабна війна, бойовик воював проти Сил оборони України в Чорнобильській зоні та в Харківській області.

Інший фігурант – мешканець Луганська 1991 р. н. – добровільно мобілізувався після початку повномасштабного вторгнення рф.

Він воював на Харківському напрямку, в районі Северодонецька та Лисичанська у складі 13 окремого мотострілецького батальйону територіальної оборони т.зв. “лнр” на посаді стрільця 1 взводу 1 роти механізованого відділення. За даними СБУ, зараз чоловік продовжує воювати проти ЗСУ на Луганщині.

Слідчі СБУ оголосили бойовикам про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 111 – державна зрада;
  • ч. 7 ст. 111-1 – колабораційна діяльність;
  • ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
  • ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

За ці злочини передбачено позбавлення волі на строк 15 років або довічне, з конфіскацію майна. Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору