Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломийському ліцеї імені Грушевського відкрили меморіал Герою України Степану Тарабалці

 Степан Тарабалка був тим привидом Києва, яким всі так захоплювалися, тим, хто оберігав наше небо до останної хвилини свого життя, тим, хто не вагаючись, загинув за волю та незалежність нашої країни. У рідному для Героя ліцеї імені Грушевського встановили меморіал, щоб про його подвиги та життя знали і пам’ятали усі учні і не тільки.

Пише Інформатор.

Стіну пам’яті встановили на одному із коридорів навчального закладу. Тут є фотографія Героя, копія його нагороди “Герой України”, відзнака пластуна-прихильника та навіть найперша обітниця – гімназиста 1-В класу.

Мама додопомогла облаштувати цей куточок пам’яті, принесла шолом та уламок літака у якому й летів та виконував бойове завдання Степан, розповідає директор ліцею.

Степан Тарабалка народився 9 січня 1993 року у вже незалежній Україні. В його родині не було військових. Коли єдиний син ще підлітком впевнено заявив про бажання стати військовим льотчиком, батьки були переконані, що це просто юнацький максималізм. Хоча і розуміли, що проживання поряд із військовим аеродромом зіграло свою роль, більше про життя славетного льотчика та Героя України можете прочитати за посиланням.

“Він був не одним із перших, а — першим, хто йшов у бій!” – розповідають побратими.

У повітряних боях він писав історію нашої країни, Повітряних Сил ЗС України. Тепер наше завдання — зберегти цю історію для нащадків. Аби через десятки й сотні років майбутні українці знали правду про наш спротив, про принесені жертви, про наші перемоги.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Нагору