Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Музеї історії міста відбулася зустріч з ірландським письменником Джоном Коннорсом

Сьогодні, 8 травня, у Коломиї відбулася незвичайна зустріч з письменником Джоном Коннорсом, який є родом з Ірландії. Усе своє життя він ретельно досліджує історію свого краю, захоплюється краєзнавством. Декілька років назад він написав книгу про визвольну боротьбу своєї країни, яку й презентував коломиянам.

Інформатор розповість детальніше про зустріч.

Джон Коннорс народився в маленькому селі в Ірландії. Любов до історії успадкував від свого дідуся по материнській лінії, який воював у складі ірландської республіканської армії під час боротьби за незалежність 1919-1921 рр. Автор багато досліджував та писав про період революційної історії Ірландії, часто бере участь телевізійних передачах, а також пише матеріали в газети та журнали. Любов до історії спонукала його написати багато цікавих книг, хоча ціле життя він працював у будівельній галузі.

“Життя Сіна Хогана: хвилююча подорож” – це книга є однією із серії ілюстрованих біографій осіб, які були частиною історії Тіпперері протягом десятиліття революції 1913–1923 рр. У цій книзі Джон Коннорс знайомить нас із життям Шона (також відомого як Джон Джозеф або Дж. Джей) Гогана – лідерів 3-ї бригади Тіппері Ірландської республіканської армії під час Війни за незалежність. У своїй книзі Джон Коннорс рятує Гогана від історичної невідомості. Він деконструює “міф про героя” та дає дуже людяну історію.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору