Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

9 травня – яке сьогодні свято

У вівторок, 9 травня 2023 року, в Україні триває 440-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 236 днів. У цю дату іменини святкує Василь, Іван, Миколай, Петро, Степан, Іван.

Які свята в Україні та світі – розкаже Інформатор.

День пам’яті священномученика Василя, єпископа Амасійського. Щороку 9 травня згадують християнського мученика Василя, єпископа Амасії. Він жив у цьому понтійському місті у IV столітті н.е. На той час християнство на зазначеній території було офіційною релігією, але сповідувалося ще не всіма жителями.

День ґудзиків (Hurray for Buttons Day)– це неофіційне свято вшанування однієї з найпоширеніших і найуніверсальніших застібок у світі. Вшанування ґудзика протягом року відбувається двічі 9 травня та 16 листопада. І ця крихітка заслуговує на це! Ґудзик – це значимий винахід людства! Ґудзики існують тисячі років і використовувалися для чого завгодно: від застібання одягу до його прикраси. Колекціонування ґудзиків – це популярне хобі і в наш час, також ґудзики є важливим елементом декорування не лише одягу, а й для елементів інтер’єру, у рукоділлі та скрапбукінгу.

День ґудзиків

День Європи, що святкується 9 травня, присвячений миру та єдності країн Європейського союзу. Інша його назва – День декларації Шумана.  Свято має політичний характер та просякнуте духом європейської інтеграції. Прапор Європейського союзу є символом дати. Окрім концертів і фестивалів в різних країнах, у Бельгії проходить День відкритих дверей, що дозволяє пересічним європейцям долучитися до великих справ, які творяться за дверима кабінетів Європарламенту.

День магнітної абетки (Alphabet Magnet Day) – день гри та навчання, це веселий і пізнавальний день, який відзначається 9 травня кожного року. Ці магнітні літери бувають різних форм, розмірів і кольорів і є чудовим способом допомогти дітям вивчити абетку, опанувати орфографію та читання. Це нагода вшанувати крихітні, але могутні літери з магнітами, які є майже у кожному домі чи навчальному кабінеті.

День магнітної абетки

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору