Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Творчі колективи Коломиї відвідали Румунію

У Румунії в місті Бістра на фестивалі Весняних пасторальських обрядів “Гуцульська Міра” побували творчі колективи Коломийської філармонії ім. О. Козаренка, Палацу культури та мистецтв “Народний дім”, Центрів культурних послуг сіл Воскресінці та Раківчик, а також Центру позашкільної освіти Коломийської міської ради.

Детальніше розповість Інформатор, посилаючись на Коломию Культурну.

Фестиваль «Гуцульська міра», спрямований на збереження та популяризацію весняних скотарських звичаїв та обрядів українців і української пісні. Міра у гуцулів, це робоча традиція, коли збираються люди, вівчарі доять та міряють молоко їхніх овець, а господарі позначають кожну вівцю перед виходом на полонини. Цей віковічний обряд перетворюється тут у яскраве волелюдне свято, цікаву туристичну атракцію, куди збирається багато гостей.

Українська діаспора Румунії, тепло приймала гостей з Коломиї. Тут гуцули-побратими зберігають гуцульські традиції, українську мову та культуру.

“Мистецька делегація з Коломиї виконала свою місію, адже любов до традицій у нас передається з покоління в покоління. Нам було надзвичайно приємно відвідати таке чудове місце. А ще приємно, було зустріти там нашу коломиянку – Уляну Ларкут(Мошуру). Яка береже і популяризує українську пісню та слово. Традиції нашого краю”, – додають у дописі.

Нагору