Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

10 травня: який сьогодні день

У середу, 10 травня 2023 року, в Україні триває 441-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 235 днів. У цю дату іменини святкує Антоніна, Антон, Анастасія, Іван, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій, Степан.

Які свята в Україні та світі – розкаже Інформатор.

Православні віруючі відзначають церковне свято 10 травня на честь священномученика Симеона. Зазвичай в Семенів день стоїть хороша сонячна погода. Наші предки вважали, що сонячне світло 10 травня має цілющі властивості.

День океану-матері. Ця подія присвячена визнанню життєво важливої ролі, яку океани відіграють у підтримці життя на Землі, і підвищенню обізнаності про важливість захисту та збереження наших морських ресурсів. Океани займають понад 70% поверхні Землі та є домом для великого розмаїття морського життя. Вони також відіграють вирішальну роль у регулюванні клімату на Землі, виробляють кисень і забезпечують їжею та засобами до існування мільярди людей у всьому світі.

День океану-матері

Всесвітній день руху для здоров’я. Відомо, що рух продовжує життя. А його відсутність навпаки, дається взнаки на організмі людини. Знижуються функції ЦНС, падає діяльність гормональної системи, людина швидше втомлюється, стає ослабленою, розгубленою тощо. Гіподинамія – саме так називають малорухливий спосіб життя – суттєво погіршує процес обміну речовин в організмі. Мета цього свята спонукати людей до фізичної активності. Ми повинні рухатися при першій можливості. Якщо робота є причиною пасивного способу життя, необхідно займатися фізичними справами, відвідувати фітнес-центр, займатися будь-яким видом спорту.

Всесвітній день господарювання. Цей день присвячений визнанню та оцінці роботи професіоналів з управління об’єктами, які відіграють вирішальну роль у забезпеченні безпеки, ефективності та стійкості будівель та інфраструктури. Управління об’єктами охоплює широкий спектр діяльності, включаючи технічне обслуговування, ремонт, прибирання, безпеку та керування енергією тощо. Це складна та відповідальна сфера, яка вимагає високого рівня знань, навичок та професіоналізму.

Всесвітній день спортивного орієнтування. Метою цього дня є популяризація спортивного орієнтування та заохочення людей різного віку спробувати його. Орієнтування на місцевості — це складна активнічть на свіжому повітрі, яка вимагає від учасників використання карти та компаса для навігації через контрольно-пропускні пункти, часто в природному середовищі. Це чудовий спосіб займатися спортом, насолоджуватися прогулянками на природі та розвивати навички вирішення проблем і прийняття рішень.

Нагору