Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

11 травня: яке сьогодні свято

У четвер, 11 травня 2023 року, в Україні триває 442-й день повномасштабного вторгнення рф. До Нового року залишилося 234 дні. У цю дату іменини святкує Максим, Кирило, Віталій.

Які свята в Україні та світі – розкаже Інформатор.

День пам’яті святителя Кирила відзначають 11 травня. Майбутній єпископ народився у XII сторіччі у невеличкому місті Турові, розташованому на ріці Прип’ять. З юних років старанно вивчав Святе Письмо. Ставши дорослим, Кирило прийняв постриг у Борисоглібовському монастирі.

Всесвітній день обізнаності про его (World Ego Awareness Day). Його святкують у всьому світі з 2018 року. Свято було засноване неприбутковою громадською організацією Ego Awareness Movement (Рух обізнаності про его). Як ви вже здогадалися, ця дата має конкретну мету – допомога людям, що страждають від егоїзму. Здавалося, що егоїзм – це жити задля себе коханого, робити все що заманеться, не думати про інших… Що може бути кращим? Проте фахівці у галузі душевного здоров’я стверджують, що егоїстична поведінка не приносить людині щастя, а якщо вона дає їй задоволення, то лише короткотермінове.

Всесвітній день обізнаності про его

День очікування Мері Поппінс відзначають 11 травня. Особливе значення це казкове свято має для жителів Англії. У цей день вони не зачиняють вхідні двері на ніч, щоб Мері могла зайти у гості і випити з ними традиційний вечірній чай з печивом.

День очікування Мері Поппінс

Історичні дати:

1907 — В Києві засновано Українське наукове товариство.
1911 — Мексиканські революціонери проголосили новою столицею Мексики місто Сьюдад-Хуарес.
1914 — Переліт Київ—Гатчина (1277 км за 7 годин 45 хв. часу) П. Нестерова з механіком Г. Нелідовим на «Ньюпорі-IV».
1916 — Альберт Ейнштейн ([Albert Einstein] помилка: {{lang}}: невпізнаний код мови: de2 (допомога)) презентував свою теорію відносності.
1928 — У Нью-Йорку розпочата перша у світі регулярна трансляція телепередач.
1944 — Державний Комітет Оборони CPCP ухвалив депортувати кримських татар на схід СРСР
1945 — Швейцарський щоденник «Die Weltwoche» опублікував унікальну статтю-інтерв’ю Карла Густава Юнга «Чи знайдуть душі мир?»
1970 — у Маріуполі відкрито першу тролейбусну лінію.
2014 — Псевдореферендуми на Донеччині та Луганщині 2014 щодо статусу цих областей

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору