Інформатор Коломия

ГРОШІ

Рік соціальної роботи Першого коломийського коворкінгу: допомога армії та місця для віддаленої роботи

На початку війни коломийський провайдер “Квант-2” створив простір для віддаленої роботи, аби переселенці, гості міста чи корінні коломияни мали можливість працювати навіть у такий скрутний час. Кошти за надані місця для роботи відвідувачі коворкінгу перераховували прямо на фонд “Повернись живим”, який роками допомагає армії України.

Як соціальний проєкт провайдера Квант-2 допомагав армії – розповість Інформатор.

Війна змусила десятки тисяч українців шукати прихистку на Коломийщині. Люди прибували щодня, розселялись у знайомих і чужих людей. Готелі, хостели, місця компактного проживання були переповнені. А винайняти квартиру в Коломиї було вкрай складно. А знайти місце, де б можна було працювати віддалено – взагалі нереально.

Саме у компанії “Квант-2” вирішили запустити коворкінг. Слово не нове, але для коломиян малознайоме зблизька. По-простому, це простір, де людина може працювати за власним чи орендованим комп’ютером.

 

Перший коломийський коворкінг забезпечив основні потреби релокованих працівників: швидкісний інтернет, комфортне місце роботи, смачна кава і питна вода.

Але найбільше охочих знайти собі тепле місце (у прямому значенні) було саме у період вимкнень електроенергії.

“У цей час нам катастрофічно бракувало місця для всіх бажаючих. Але намагались не відмовляти нікому. Люди були не проти будь-якого варіанту: кухонний стіл, підвіконня, крісло біля вікна… Головне – аби була розетка, добрий інтернет і тепло. Всі розуміли, цей період просто треба перебути і втриматись”, – пригадує маркетологиня компанії “Квант-2” .

По секрету вам зізнаємось, що і журналісти Інформатора часто-густо засиджувались у коворкінгу, коли у нашій редакції “вмирали” акумулятори і дошкуляв холод. Більшість вечірніх новин включно із графіками вимкнень дійшли до вас саме з переповненого, але затишного залу коворкінгу на вулиці Валовій.

А ще у коворкінгу проводились гутірки-зустрічі айтівців коломийського ІТ-Кластеру.

Відтак завдяки цьому соціальному проєкту з 1 квітня 2022 р. до 9 травня 2023 р. у фонд “Повернись живим” надійшло 174 670 грн. А щоб не затримувати допомогу армії, клієнти перераховували кошти за користування робочим місцем відразу на реквізити фонду.

Проєкт наразі згортається: тепер з електропостачанням все гаразд (хвала ЗСУ і енергетикам!), до того ж більша частина вимушених переселенців повернулась до рідних міст, ажіотаж спав.

“Цей соціальний проєкт можна вважати завершеним. Це був класний досвід! Дякуємо всім і кожному, хто долучився. Далі буде! Але вже щось нове!”, – інтригують на сторінці “Квант-2”.

Що це буде? Наразі невідомо.

Ясно одне, українці вміють знайти вихід у скруті, допомогти у моменти випробувань і… трішки потіснитися, аби дати змогу працювати і заробляти навіть незнайомцю, під гул генератора, серед темного міста й зими. Проте – з думкою про краще.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 823

Наталка Сандецька

Нагору