Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Косові провели захід для дітей загиблих Захисників

Вчора, 13 травня, у Косівському музеї народного мистецтва і побуту Гуцульщини відбувся захід для дітей “Fashion від прабабусі”, батьки котрих загинули, захищаючи рідну землю у боротьбі із країною-агресором під назвою.

Інформатор з посиланням на Косівську РВА розкаже детальніше.

Інтерактивний захід розпочали благословенням о. Василя Павлюка, вітальними словами керівника району  та директора музею. Спільною молитвою вшанували пам’ять Героїв, які за незалежність та суверенітет України поклали на вівтар перемоги своє життя.

Поринути у світ самобутньої моди на Гуцульщині початку ХХ століття дітям допомогла науковий співробітник музею Звенислава Тимчук. Обравши з-посеред дітей помічників, музейниця цікаво розповідала та демонструвала вбрання, яке споконвіків носили гуцули.

Діти разом зі своїми матусями та бабусями з цікавістю спостерігали, як на їхніх очах двоє учасників заходу перевтілювалися у справжніх гуцулів, зодягнутих у традиційний одяг наших прадідів та прабабусь.Екскурсія у минуле сподобалася не тільки дітям. Дорослі також захоплено слухали розповіді про етнічні особливості чоловічого та жіночого строїв гуцулів.

По завершенню програми дітей запросили оглянути музей, а голова РВА кожній дитині презентувала солодощі та пам’ятні подарунки.

Соціальний проєкт «Турбота про родину Героя» започатковано за ініціативи голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук для підтримки родин полеглих Захисників та Захисниць. У рамках проєкту організовуватимуться дозвілля, відпочинок та оздоровлення сімей загиблих.

Фото: Вікторії Яремин

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору