Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Крилосі реконструюють Ремісничий двір давнього Галича у середньовічному стилі

На території національного заповідника «Давній Галич» у прикарпатському селі Крилос дослідники та реконструктори зі всієї України відтворили стародавній ремісничий двір. Наступних вихідних 

Повідомляє Інформатор з посиланням на повідомлення Міністерства культури та інформаційної політики України.

20-21 травня з нагоди 1125-річчя міста Галич та Міжнародного дня музеїв у селі Крилос відтворять ремісничий двір Давнього Галича, аби привернути увагу громадськості до культурної спадщини України та залучити ширше коло небайдужих до її збереження та популяризації.

Відвідувачі зможуть побачити облаштований табір періоду Середньовіччя з різними локаціями, на яких будуть представлені ремесла, військова справа, побут таборового життя, відчують себе частиною княжого міста, спробують відтворити вміння та навики  предків.

Співорганізатор заходу, керівник ГО «Чорна Галич» Ярема Іванців розповів, що ця подія – це можливість об’єднати в одному просторі реконструкторів, студентів-істориків археологічного напрямку, майстрів з різних ремесел та працівників історико-культурних заповідників. Це новий формат науково-популярних подій, які дуже на часі, оскільки дають можливість об’єднувати суспільство навколо нашої культурної спадщини, заповідників, пам’яток культури і надавати їм життя у такій формі, а також презентувати для відвідувачів наш спільний доробок.

“Це неформальна освіта: наука та інтерпретація історії одночасно. Це може стати ще одним кроком до реформування музейної діяльності, актуалізації відносно потреб суспільства і методом вивчення своєї історії. І знаково, що подія такого характеру вперше відбувається в Крилосі, на базі Національного заповідника “Давній Галич”, – каже Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник.

Якщо хочете долучитися до заходу, ТУТ є реєстрація.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору