Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські слідчі повідомили про підозру колаборантці-очільниці “пенсійного фонду”

Слідчі СБУ оголосили підозру жительці Луганщини, яка з початком повномасштабного вторгнення очолила створений окупантами “пенсійний фонд” в Старобільську.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ в Івано-Франківській області.

До 24 лютого місцева жителька 1964 р. н. обіймала посаду начальниці одного з відділів районного управління Пенсійного фонду України.

Після захоплення міста в лютому минулого року росіяни почали формувати там органи окупаційної влади. Тоді жінка обійняла посаду виконувачки обов’язків начальника т.зв. “управління пенсійного фонду лнр в Старобільському районі”.

На цій посаді колаборантка брала участь у відкритих зустрічах, засіданнях та інших публічних заходах, пов’язаних із популяризацією та підтримкою окупаційної влади.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність. На неї очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору