Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Верхньому Вербіжі вшанували українських підпільників

Вчора, 14 травня, у Верхньому Вербіжі біля пам’ятного хреста на місці, де 10 травня 1948 року героїчно загинули українські підпільники вже 31-й раз відбувся захід пам’яті. Туди приходить громада села, його керівники та священники аби віддати свою повагу і честь за полеглим у бою за волю України.

Пише Інформатор з посиланям на краєзнавця Івана Лудчака.

У нерівному, запеклому бою з ворогами, смертю Героїв полягли Петро Тимошишин – “Юрко”, кущовий провідник СБ ОУН Іван Бежук – “Ярема” зі Спаса, надрайонний провідник Михайло Романиця – ” Артур “, заступник надрайонного референта Євген – псевдо “Полтавець” та інші повстанці.

“На святому, политою кров’ю місці, де була криївка під хатою далекого родича “Юрка”- колишнього січового стрільця Григорія Тимошишина, отець Іван Шевчук відправив панахиду, а учасники художньої самодіяльности сільського будинку культури подарували патріотичні пісні, а також кілька музичних творів до Дня Матері”, – додає пан Іван у дописі.

Вічна і світла пам’ять про Героїв України нехай буде завжди!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору