Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

СБУ викрила блогерів, які публікували роботу ППО під час обстрілів Києва

СБУ знайшла 6 мешканців столиці, які у своїх соціальних мережах поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масштабної атаки росії на Київ.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ.

У ніч на 16 травня блогери фотографували та знімали роботу ППО. Відтак вони розмістили ці матеріали у соцмережах. А ще фігуранти зафіксували результати ураження російських крилатих і балістичних ракет. Таким чином вони могли “засвітити” розташування та специфіку роботи ППО.

Невдовзі ці відео почали публікувати у телеграм-каналах та російських пропагандистських пабліках.

Кіберфахівці СБУ заблокували роботу онлайн-камер, які в автоматичному режимі фіксували роботу української протиповітряної оборони. Вони перебувають на балансі декількох столичних комерційних структур. Доступ до файлів був відкритим у загальному доступі в Ютубі.

Слідчі вилучили мобільні телефони і комп’ютерну техніку, які використовували фігуранти.

За вказаними фактами слідчі СБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору