Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Гвіздці вшанують пам’ять загиблого Ярослава Палійчука

Цієї неділі, 21 травня, у Малому Гвіздці вшанують пам’ять Ярослава Палійчука – художника який з початком повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ та загинув у бою.

Пише Інформатор з посиланням на допис Гвіздецької ТГ.

Ярослав Палійчук народився 1991 року в селі Малий Гвіздець. У 2015 році закінчив Косівський коледж прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Був професійним художником-графістом. Творив у техніці “сухий пензель”.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну був сапером 54-ї окремої механізованої бригади. Загинув 9 травня 2022 року в районі м. Курахового на Донеччині.

Поховали Героя 20 травня 2022 року в родинному селі. Ярослав Палійчук – кавалер ордена “За мужність” III ступеня (2022, посмертно).

Батьки Ярослава передали благодійному фонду “Повернись живим” 1 млн грн на потреби ЗСУ. Іншу частину коштів, отриманих від держави, вони планують використати на друк книги з його малюнками, які намалював до повномасштабного російського вторгнення.

Вечір пам’яті відбудеться 21 травня о 13:00 у Народному домі в с. Малий Гвіздець.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору