Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

День вишиванки: історія свята

Кожного року в третій четвер травня відзначається Всесвітній День вишиванки. Сьогодні вся Коломия наповнена яскравими барвами сорочок, які є генетичним кодом українців.

Інформатор розповідає історію свята.

Вперше День вишиванки запропонувала відзначати одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету у 2006 році. Її надихнув знайомий, який постійно носив вишиту сорочку. Того року вишиванки одягнула така велика кількість студентів, що згодом свято набуло міжнародних масштабів.

До теми: Куди піти у Коломиї 18 травня

Тепер кожен свідомий українець одягає сорочку не лише на День Незалежності, але й у кожен третій четвер травня. Раніше в цей день організовували різні конкурси, до прикладу, “Найкраща вишиванка” чи “Найкраще фото у вишиванці”. У зв’язку з карантином та обмеженням масових заходів, таких масштабних подій очікувати не варто.

До слова, у 2015 році започаткували акцію “Подаруй вишиванку захиснику”. У ній взяло участь близько 50 країн світу. Вишиті сорочки передали бійцям АТО, які брали участь в бойових діях на Донбасі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору