Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Родина збирає підписи, щоб присвоїти звання Героя України Юрію Доброцькому посмертно

Рідні з Коломиї просять всіх небайдужих підтримати петицію про присвоєння почесного звання Герой України загиблому військовослужбовцю 10-ї ОГШБр Юрію Доброцькому, який народився у Ворохті. 

Пише Інформатор.

Старший солдат Юрій Доброцький був навідником мотопіхотного взводу. Мав позивний “Связіст”. Він був справжнім патріотом своєї держави . Після школи пішов на строкову службу, а в 2014 році відправився в зону бойових дій, де воював півтора роки. З перших днів вторгнення росії в Україну з гордістю виконував свій обов’язок перед державою та народом України в лавах ЗСУ.

Військовий брав участь у боях на найгарячіших напрямках фронту, а саме: Київська, Сумська та Харківська області, Лисичанськ , Сєвєродонецьк, Гірське, Золоте, Бахмутський район. Остання локація – Берестове. Тут Юрій вів бій з ворогом до останнього подиху та поклав життя за цілісність та незалежність України. Це сталося 22 вересня 2022 року під час артилерійського обстрілу завданого військовими формуваннями росії. Під час бою воїн отримав травми несумісні з життям. Йому назавжди залишилося 30 років.

Родичі відчувають своїм обов’язком закарбувати у пам’яті ім’я захисника. 12 квітня вони опублікувала петицію на сайті Президента України про присвоєння почесного звання Герой України Юрію Доброцькому посмертно.

Наразі петицію підтримало 10235 людей. До закінчення збору підписів залишилося 56 днів. Підписати петицію можна за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору