Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтери з Прикарпаття підписали згоду на посмертне донорство

Одразу весь колектив ГО “Громадська ініціатива Галичини” прийшли до обласної клінічної лікарні та написали заяви про згоду на посмертне донорство органів.

Пише Інформатор з посиланням на сторінку КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Одна з координаторок платформи ДонорUA та водночас волонтерка організації Людмила Лінник наголошує, що даючи згоду на  вилучення всіх органів, можна врятувати не одне врятоване життя, якщо вони будуть придатні до того, аби прижитися в іншому тілі.

Як зазначає трансплант-координаторка, прижиттєву заяву про донорство можна скасувати у разі зміни свого рішення. Жодних медичних обстежень потенційним донорам наразі не проводять. А от розширення цієї бази Україна сьогодні дуже потребує.

Голова організації “Громадська ініціатива Галичини” каже, що пересторог щодо рішення не мала. Лише розуміння, що чиєсь життя буде врятоване.

Самі ж волонтери кажуть, звикли багато справ робити разом. Крім того, стежать за розвитком трансплантології, зокрема, на місцевому рівні. Тож вирішили, що настав час зробити і свій внесок у цю добру справу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору