Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські слідчі оголосили підозру трьом службовцям-зрадникам з Луганщини

СБУ зібрала докази державної зради трьох службовців цивільного захисту з Луганської області. Раніше вони проходили службу в пожежно-рятувальному загоні Сєвєродонецька, а потім перейшли на бік окупантів.

Пише Інформатор з посиланням на СБУ області.

Троє рятувальників не виконали наказ керівництва про евакуацію та залишилися очікувати на прихід “руського міра”. Після захоплення міста російськими військами зрадники перейшли на службу до окупаційної влади та вступили до т. зв. “мчс лнр”.

Колишній начальник 35 пожежно-рятувальної частини став начальником пожежного депо “мчс лнр” у Сєвєродонецьку. Він активно співпрацює із загарбниками та навіть отримав грамоту від окупаційної адміністрації міста.

Ще один зрадник до окупації обіймав посаду начальника караулу 12 державної пожежно-рятувальної частини. 24 лютого 2022 року він виїхав на окуповану з 2014 року територію та перебував там до моменту захоплення міста російськими військами. Після встановлення в Сєвєродонецьку окупаційної влади, зрадник теж пішов на службу до пожежної частини т. зв. “мчс лнр”.

Третій фігурант до окупації служив на посаді начальника 36 пожежно-рятувальної частини. З приходом російських військ залишився у Сєвєродонецьку, а згодом обійняв посаду начальника пожежної частини «мчс лнр» в Рубіжному. На камери російських ЗМІ він брав участь у зустрічі з делегацією невизнаної Республіки Абхазія.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України – державна зрада.

За перехід на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану на них очікує позбавлення волі на строк 15 років або довічне, з конфіскацію майна. Викриття зрадників проводила СБУ в Івано-Франківській області. Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР у м. Краматорську за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Нагору