Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У дитячих садочках Прикарпаття облаштують укриття

Влітку на Прикарпатті облаштують укриття і сховища у закладах дошкільної освіти за підтримки Міжнародної гуманітарної організації Save The Children. 

Пише Інформатор з посиланням на голову ОВА. 

“Безпека наших дітей – передусім. Задля облаштування укриттів і сховищ у закладах освіти Прикарпаття ми отримали субвенцію з державного бюджету у сумі 20 мільйонів гривень. Проте ці кошти ми не можемо скерувати на створення безпечних укриттів у дитячих садочках. Саме тому спільно з міжнародними благодійними організаціями працюємо над вирішенням даного питання”, – розповідає Світлана Онищук.

Вчора під час зустрічі Світлани Онищук із представниками міжнародної організації Save The Children було домовлено про облаштування укриттів у закладах дошкільної освіти.

“Від початку війни Івано-Франківщина прихистила майже 150 тисяч внутрішньо переміщених людей, серед яких 40 тисяч дітей. Тож коли ми говоримо про забезпечення людей новими робочими місцями, виникає питання влаштування дітей, батьки яких будуть зайняті на роботі. Тому за час літнього періоду потрібно облаштувати якомога більшу кількість бомбосховищ”, – додає голова ОВА.

Під час зустрічі також підписали меморандум про взаєморозуміння між Івано-Франківською ОДА та представництвом Save The Children в Україні.
Меморандум сприятиме подальшій взаємодії та посиленню співпраці в сфері прав дітей та забезпечення негайних, тривалих та позитивних змін у їхньому житті.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору