Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 19 травня

У п’ятницю, 19 травня 2023 року, триває 450 доба війни росії проти України. До Нового року залишився 226 днів. Нині іменини святкують Йов, Іларіон, Денис, Василь, Михайло, Іван.

Інформатор розповість детальніше про свята сьогодні.

День сімейної медицини в Україні – це щорічне святкування, приурочене до вшанування сімейних лікарів і наголошення важливості сімейної медицини в системі охорони здоров’я. Відзначається 19 травня кожного року у Всесвітній день сімейного лікаря.

День сімейної медицини в Україні важлива подія, оскільки процес реформування системи охорони здоров’я потребує підтримки та поширення інформації як серед населення, так і серед працівників медицини. Тому важливо наголошувати на потребі в розвитку сімейної медицини, покращувати стандарти надання медичної допомоги та підтримки лікарів сімейної практики.

Щорічно третьої п’ятниці травня відзначається сучасне свято – Міжнародний день віртуальних помічників. Більшість з нас хоч раз користувалась віртуальним помічником, частина людства користується ним регулярно. Цифровий віртуальний помічник дуже спрощує життя сучасної людини, допомагаючи планувати день, організовувати справи та шукати потрібну інформацію. Такий «секретар» запам’ятовує ваші смакові переваги й аналізує поведінку, у результаті чого полегшує процес пошуку й інтернет-бронювання, створює спогади, підбирає місця відпочинку, враховуючи особисті інтереси користувача.

Кожного року третьої травневої п’ятниці світ відзначає важливу екологічну подію – День зникаючих видів. Цей день має за мету привернення уваги людства до серйозності проблеми вимирання тварин, залучення світової спільноти до збереження рідкісних тваринних видів, збільшення їх популяції.

19 травня кожного року власний День народження відзначає «Кубик Рубік», бо саме цього дня у 1974 році скульптор з Угорщини на ім’я Ерне Рубік вигадав цю механічну головоломку.

Щорічно 19 травня відзначається молоде свято основного атрибута планування – День блокнота (або День записної книжки). Подію започаткували у 2016 році.

19 травня кожного року відзначається важлива подія – Міжнародний день боротьби з гепатитом. Дату започаткував Міжнародний альянс з боротьби з гепатитом у 2008 році.

Церковне свято

Йов, пам’ять якого відзначають цього дня, – християнський святий, якого вважають найвеличнішим праведником, зразком віри й терпіння. У нього було сім синів і три дочки; сім’я була багата, дружна і щаслива. Сатана, який позаздрив такому благополуччю, став переконувати Бога в тому, що Йов праведний лише завдяки своєму земному щастю. Бог дозволив Сатані випробувати Йова. Диявол відібрав у праведника все, включно з дітьми, але Йов залишився вірним Богові.

Ще цього дня: 

  • 1861 – У Сумах відкрито першу в Україні недільну школу;
  • 1997 – Компанія “Hewlett-Packard” випустила свій перший портативний комп’ютер, що працював під операційною системою Windows CE;
  • 1998 – Із Національної галереї сучасного мистецтва в Римі невідомими викрадено дві картини Вінсента ван Гога і одну Поля Сезанна;
  • 2005 – На конференції міністрів освіти країн Європи в Бергені (Норвегія) ухвалили рішення про приєднання України до Болонського процесу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору