Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті стартував екопроєкт

Завданням проєкту “Еко-ера громад” є заохочення мешканців та волонтерів до захисту і збереження природоохоронних територій, а також до боротьби із забрудненням навколишнього середовища.

Пише Інформатор з посиланням на Курс.

До проєкту запрошують команда ГО “Гірський рятувальний центр” та майстерня переробки пластику EcoREactive.

“Наш край – один з найбільш комфортних регіонів для проживання і відпочинку. Водночас маємо недостатньо розвинуту культуру поводження із твердими побутовими відходами (ТПВ), значна частина яких потрапляє на сміттєзвалища, а не скеровується на переробку. Особливо гостро цю проблему відчуваємо у віддалених населених пунктах”, – розповідають про проєкт.

ГО “Гірський рятувальний центр” у 2018 році започаткувала окремий напрямок своєї діяльності “Рятувальники для природи”, а у 2021 році створила майстерню переробки пластику EcoREactive. За два роки вдалось зібрати і переробити понад 2000 кг пластикових кришечок. Вони отримують друге життя: з них виготовляють елементи для вуличних меблів, дитячих майданчиків та інші практичні і довговічні речі.

До слова, у Коломиї запрацювала сортувальної станції. Детальніше у відео:

Зараз волонтери планують відібрати дві громади, які готові долучитися до вирішення екологічних проблем. Спільно з переможцями встановлять контейнери для збору пластикових кришечок та облаштують відпочинкову зону, туристичний маршрут чи оглядовий майданчик. Що саме – вирішить громада.

Заповнити заявку можна за посиланням.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору