Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Франківську презентують фільм про історію міста в спогадах митців

Вже сьогодні, 21 травня, в обласному центрі відбудеться презентація фільму “Станиславів – Івано-Франківськ”. Тут йдеться про історію міста, яка зберігається у спогадах двох митців: Тараса Прохаська та Юрія Андруховича.

Наші колеги з  Інформатор Івано-Франківськ побували на зйомках.

Автор картини – студент 3-го курсу університету Карпенка-Карого Борис Малюга. Він приїхав на Прикарпаття з Києва. Надихнули хлопця люди і місто.

“Я відчуваю спорідненість з Франківськом. Я сам з Тернополя, і Станиславів був завжди поруч, але я нічого про нього не знав. Вирішив вивчити історію міста і всі його деталі, аби згодом розповісти про те, що найбільше вразило”.

Хлопець захоплюється українською літературою, пише вірші та організовує книжкові клуби в Києві. Борис розповів, що мріяв познайомитися з Тарасом Прохаськом, адже вважає його генієм сучасності. Після знайомства хлопець вирішив розповісти про Франківськ та його людей так, як ще ніхто цього не робив. Додатково поспілкувався з Юрієм Андруховичем.

“Прохасько і Андрухович якось по-особливому резонують зі мною. Вони – дуже хороший приклад справжнього українського митця та інтелектуала, який в часи війни працює на своєму фронті. Герої ще й провідні лідери слова. Їхні тексти для мене завжди слугували певним орієнтиром в літературі та житті”

Інформатор побував на зйомках і ділиться з кадрами знімального процесу:

Фільм презентують сьогодні, 21 травня, о 17:30 в Підземному переході “Ваґабундо” (вулиця Пилипа Орлика, 7). Вхід вільний.

Трансляцію можна глянути на Facebook-сторінці наших колег.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору