Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Меморіальні дошки Героям Петру Козаруку та Ярославу Альберту відкриють в Турці

Загиблі воїни Петро Козарук та Ярослав Альберт родом із села Турка П’ядицької громади. 23 травня о 10:00 на честь випускників школи на подвір’ї Турківського ліцею відкриють пам’ятні меморіальні дошки полеглим Героям.

Пише Інформатор, посилаючись на допис Відділу освіти, культури, молоді та спорту П’ядицької ОТГ.

Петро Козарук народився 24 травня 1977 року. Працював у рідному селі Турка різноробом в колгоспі ім. Степана Мельничука. У 1995 році Коломийським військовим комісаріатом був призваний на строкову військову службу, яку проходив у Збройних силах України до грудня 1996 року. Після армії працював на різних підприємствах села Турка, з 2001 року — на сезонних роботах у межах України. З 2003 року мешкав у селі Райгородок Бердичівського району Житомирської області.

Під час російської збройної агресії проти України з 24 квітня 2015 по 4 липня 2016 проходив службу за частковою мобілізацією, служив у зенітному дивізіоні 57-ї окремої мотопіхотної бригади, в районі Горлівки. Після демобілізації повернувся додому, а вже 1 грудня, слідом за дружиною, вступив на військову службу за контрактом. Був командиром розрахунку зенітної установки ЗУ-23-2. Мав позивний “Батя”.

Петро героїчно загинув 26 березня 2017 року внаслідок мінометного обстрілу опорного пункту у промисловій зоні міста Авдіївка. Похований на кладовищі села Райгородок.

Ярослав Альберт народився 1 вересня 1980 р в с. Турка Коломийського району. Після закінчення школи, у 1997 р., його призвали до лав Збройних Сил України. Служив у м. Ковель зв’язковим.

З 2014 по 2016 роки проходив військову службу по частковій мобілізації в ЗСУ. Брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах антитерористичної операції в Донецькій області (Сектор “Д”). З 2016 р. служив по контракту з 10 гірсько-штурмовій бригаді (ОГШБ). Після завершення контрактної служби перебував у резерві.

8 березня 2022 р після повномасштабного вторгнення росії його призвали на службу в 109 МПБ ОГШБ “Едельвейс”. Був учасником воєнних дій на Житомирщині, пізніше його перевели на Донеччину. Мав позивний “Ярик”.

Ярослав героїчно загинув 1 листопада 2022 р під час артилерійського обстрілу, отримавши поранення, несумісні з життям, у Бахмутському районі Донецької області, с. Спірне.

Урочисте відкриття меморіальних дощок полеглим Героя відбудеться 23 травня о 10:00 біля ліцею в Турці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору