Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У потязі Чернівці-Коломия незнайомець жорстоко побив жінку. Такі ж випадки стаються на вулицях Коломиї

Олену син-військовослужбовець перевіз з Енергодару в Коломию. Тут жінка, втікаючи від війни та постійних ядерних погроз росії, хотіла віднайти безпеку. Але 6 травня 2023 року стала жертвою невмотивованої агресії з боку незнайомця в потязі Чернівці-Коломия.

До слова, повідомлення у фейсбук та інстаграм-спільнотах Коломиї з’явилися більше 2 тижнів тому – ще на початку травня 2023 року. Інформатор одразу ж передав ці дані поліції. Але випадки нападів на перехожих, пасажирів маршруток та потягів не припинилися.

Олена звернулася до нашої редакції сьогодні, 22 травня, бо після затримання не минулого й двох тижнів, як агресивного чоловіка коломияни знову помітили на вулицях міста. І знову він погрожував вбити…

З міркувань безпеки потерпілої ми вирішили приховати обличчя Олени на відео, де вона розповідає про напад на неї у потязі Чернівці-Коломия, що трапився 6 травня 2023 року.

За її словами, невідомий чоловік спершу намагався зав’язати з нею розмову, а потім сів неподалік. За кілька хвилин до прибуття потяга до кінцевої станції – в Коломию – різко підскочив, повалив на лаву, почав жорстоко бити. Жінка опинилася на підлозі. Незнайомець лупцював її руками, ногами, скакав по ній. Олена знепритомніла.

Вже на станції звернулась по допомогу, а потім написала заяву в поліцію. Там склали протокол. З відділку поліції Олена поїхала на швидкій. В лікарні зафіксували струс мозку та численні забої.

За два дні легше не стало: була ушпиталена і пролікувалась в стаціонарі 8 днів.

Винуватця знайшли. А проте за кілька днів коломияни знову побачили агресивного чоловіка на вулицях міста. Наразі вже є три свідка і… нові випадки нападів на перехожих. Але не всі жертви агресора готові свідчити.

У поліції підтвердили факт звернення Олени щодо нападу. Наразі порушили справу по статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження).

Довідково: 

1. Умисне легке тілесне ушкодження карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності, карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Олена апелює до правоохоронців, а також закликає коломиян не змовчувати такі випадки, а викликати поліцію, якщо ви стали жертвою нападника або ж були свідками агресивної поведінки. Наразі іншого законного способу боротися із нічим не спровокованою агресією нема.

Інформатор очікує офіційної інформації від поліції та закликає свідків не бути байдужими, але повідомляти про такі чи про подібні ситуації правоохоронцям, а за можливості – фіксувати все на телефон. Адже ніхто не має гарантій, що завтра, за тиждень чи за… годину ви не опинитесь на місці Олени.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору