Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

5 років в’язниці за побажання перемоги росії отримала агітаторка з Франківська

Уродженка рф регулярно поширювала в “Однокласниках” наклепи на ЗСУ. А от російських мародерів і ґвалтівників описувала героями, “дорогими мальчиками”, яким бажала перемоги.

Інформатор ділиться деталями за даними СБУ.

Кіберфахівці СБУ викрили та затримали інтернет-агітаторку в лютому 2023 року, відтоді жінка перебуває під вартою.

Агітаторка поширювала контент проросійських пропагандистів, серед яких Юрій Котенок, Тетяна Монтян та ін. У цих дописах війну рф проти України представляли як “війну з НАТО”, виславляли російських вояків, паплюжили європейських партнерів нашої держави, а українців називали “нацистами” і “терористами”.

Жінка була учасницею груп “Ми за путіна – патріоти росії”, “Антимайдан” і тд. Вона активно ділилася російськими наративами з цих ресурсів. Відповідно до них агресивна невиправдана війна рф проти нашої держави подавалася як «визволення від фашизму».

Суд визнав жінку винною за ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України. Агітаторку засудили до 5 років позбавлення волі. Вирок набере законної сили після закінчення строку подання апеляції.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору