Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Прикарпатські слідчі повідомили про підозру колаборанту із Запорізької області

Слідчі СБУ в Івано-Франківську оголосили підозру підприємцю-колаборанту, який служив у окупаційній поліції села Велика Білозерка Василівського району Запоріжжя.

Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ.

Чоловік 1980 р. н. у квітні 2022 року обійняв посаду “дільничного поліцейського” у новоствореному загарбниками “відділі поліції” у Великій Білозерці.
Представив його на цій “посаді” бойовик Олексій Селіванов, тодішній “начальник міліції” Енергодара.

Фігурант виконував обов’язки “оперативного чергового” та брав участь у “патрулюваннях”. Він здійснював каральні функції стосовно громадян України та допомагав загарбникам зміцнювати окупаційний режим. А ще агітував місцевих мешканців отримувати російські паспорти та брати виплати від загарбників.

Після офіційного оголошення російської влади про створення на окупованій території Запоріжжя мвд рф, колаборанта звільнили, а посади зайняли російські поліцейські.

Слідчі СБУ оголосили фігуранту підозру за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 111 – державна зрада;
  • ч. 7 ст. 111-1 – колабораційна діяльність.

Після затримання на колаборанта очікує ув’язнення на строк 15 років або довічне позбавлення волі.

Розслідування здійснюють слідчі СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору