Інформатор Коломия

ІСТОРІЯ КОЛОМИЇ

Справді європейська: 380 м вулиці Шопена у Коломиї

Часто ми навіть не знаємо історії вулиці, на якій проживаємо. Може, тут колись мешкав владний цісар? Або колись тут взагалі не було будинків через війни..? 

Сьогодні гуляємо вулицею Фридерика Шопена разом з Інформатором.

Вулиця Фридерика Шопена – бічна від вулиць І. Франка та А. Чехова (нині Степана Тарабалки). Її довжина – приблизно 380 м. Міститься в північно-західній частині Коломиї навпроти теперішньої Коломийської гімназії (колишня школа уршулянок).

Виникла на поч. ХХ ст на міських городах у престижній зоні міста. Її віддали під забудову переважно польським і єврейським поселенцям. Назвали вулицю іменем Фридерика Шопена (1810 – 1849) – видатного польського композитора і піаніста.

У 1940 р. частину мешканців вул. Шопена, переважно польської інтелігенції, вивезли до Сибіру, а 1945 р. решту депортували до Польщі. У їхніх добре збережених будинках поселили сім’ї прибульців з Росії і Сходу України – партійних, військових та енкаведистів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору