Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Верховинщині відкрили ще один шелтер для ВПО

Днями на базі пансіону Красноїлівського ліцею відкрили Центр компактного проживання для вимушено переміщених осіб, які знайшли прихисток у Верховинській громаді.

Пише Інформматор з посиланням на Верховинську селищну раду.

Завдяки співпраці селищної ради, Угорської екуменічної служби допомоги/НІА та партнерів було проведено капітальний ремонт приміщення та створені комфортні умови проживання та побуту для внутрішньо переміщених українців.

Настоятель храму Петра і Павла отець Василь освятив приміщення, благословив заклад на мирне проживання переселенців, побажав усім присутнім миру і злагоди в державі.

Захід відбувся за участі Генерального консула Угорщини у м. Ужгороді Йожефа Бачкаі, керівника підрозділу НІА у Закарпатті Яноша Геревича, заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, радника голови облдержадміністрації Івана Шкіндюка, голови правління ГО “Громадський центр “Еталон” Лесі Аронець, Почесного консула Угорщини у м. Івано-Франківськ та Івано-Франківській області Василя Вишиванюка, першої заступниці голови районної державної адміністрації Світлани Уршеджук, старости Красноїльського старостинського округу Михайла Дзюбака, ВПО та місцевих жителів.

Об´єкт реконструйовано в рамках реалізації проєкту «Підтримка відновлення України», який став можливим завдяки підтримці України з боку Швейцарії. До облаштування Шелтеру долучилися громадська організація «Громадський центр «Еталон», міжнародна організація з міграції, благодійний фонд «Чисті серця», швейцарський фонд з протимінної діяльності, Івано-Франківська обласна організація товариство «Червонного хреста України», міжнародний фонд «NEEKA», громадська організація Ротарі – клуб Івано-Франківська, громадська організація «ДЕСПРО».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору