Інформатор Коломия

ВЛАДА

В Україні можливий ріст цін на електроенергію: НКРЕКП внесла пропозицію, а що Кабмін?

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), запропонувала з 1 червня цього року підвищити ціни на електроенергію.

Повідомляє Інформатор з посиланням на дані на Енергореформи.

Для побутових споживачів вартість електроенергії на початку літа хочуть встановити 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ).

Наразі ж тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год, і 1,68 грн/кВт-год при споживанні більших обсягів.

Відповідну пропозицію було описано в листі  в Міненерго за підписом тимчасово виконуючого обо’язки голови регулятора Руслана Кайдаша.

Як йшлося у листі, запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники НАЕК “Енергоатом” та ПрАТ “Укргідроенерго”,  коштом яких покривається різниця в ринковій ціні на електроенергію (приблизно 6 грн/кВт-год).

При цьому також наголошується, що єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається поступове приведення цін до ринкового рівня.

НКРЕКП вказала, що стосовно зазначених пропозицій про внесення змін до положення про ПСО з 1 червня 2023 року проведено консультації з Секретаріатом Енергетичного співтовариства.

Як зазначає джерело Енергореформи в уряді, Кабмін буде розглядати цю пропозицію, і найімовірніше, підтримає її, на своєму засіданні найближчим часом.

До теми: Аби уникнути вимкнень: Укренерго просить менше споживати електроенергії увечері

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору