Інформатор Коломия

АВТО

Яка якість пального на АЗС Івано-Франківська: результати експертизи

Між автомобілістами нерідко виникають дискусії щодо якості пального на заправках. Перевірити це можна безпосередньо через лабораторний аналіз. Інформатор вирішив дослідити це питання та з’ясувати, яка якість бензину А95 та його походження на АЗС в Івано-Франківську. 

Інформатор публікує результати із заправок WOG, ОККО, VT Petroleum та ІТ плюс.

Всього перевірили 9 АЗС в місті Івано-Франківськ. Лабораторний аналіз бензину А-95 на заправці WOG показав, що пальне якісне і відповідає нормам:

За результатами експертизи пального на “ОККО” дізналися, що тут бензин А95 відповідає всім стандартам і заправлятись ним безпечно.

Далі перевірили VT Petroleum і з’ясували, що на цій АЗС пальне також якісне.

А остання у сьогоднішньому списку АЗС “IT плюс”:

На жаль, ця заправка не пройшла експертизу, адже показники октанового числа в цій бензині менші на 15 позицій (при нормі 95, тут всього 80). Тобто ні ДСТУ, ні показникам класу ЄВРО 5 це пальне не відповідає.

До теми: Якість пального: від чого вона залежить, і до чого тут октанове число?

До слова, взірці з усіх АЗС бралися в однакову тару й анонімно, оскільки стандарт передбачає попередження заправки про відбір проби (що могло напряму вплинути на результат) і запрошення до цього процесу представника правоохоронних органів.

Яка якість пального на інших автозаправних станціях – читайте в наступній публікації.

Процес можете переглянути на відео.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору