Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Печеніжині відбулася презентанція книги краєзнавця Андрія Мацьківа

Вчора, 28 траня, у публічній бібліотеці Печеніжина відбулася презентація книжки “Для тебе живемо Україно” захисника України, молодого краєзнавця – Андрія Мацьківа.

Пише Інформатор з посиланням на публічну бібліотеку Печеніжина.

Книгу автор присвятив пам’яті Богдана Круглика і всіх борців за волю України, повстанців Печеніжинського куща теренової сітки підпілля ОУН, яких вдалося ідентифікувати.

“Читачеві відкриваються десять повних біографій повстанців, десять шляхів боротьби за УССД, які обірвалися на початку 1950-х років, як і дві біографії дівчат, які підтримували цю боротьбу і терпіли за це переслідування і гоніння. Видання проілюстровано п՚ятдесятма світлинами, серед яких частина походить з Печеніжина і була збережена родиною Микитюків, героїв книжки, а також сучасні світлини місць поховань і пам’ятних знаків.

До слова, вказано координати місць поховань або пам’ятних знаків на місцях загибелі, щоб всі бажаючі могли вшанувати героїв, ну і при бажанні доглядати за цими місцями, підтримувати їх у порядку, що дуже важливо”, – розповідає пан Андрій.

На презентації була присутня легенда Печеніжинської громади, учасниця підпілля ОУН, зв’язкова УПА Розалія Малиновська – остання жива учасниця УПА в Печеніжинській громаді.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору