Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

17-річні юнаки таки зможуть виїжджати за кордон: деталі

У Держприкордонслужбі повідомляють, що жодних змін у правилах перетину кордону не відбулось. Обмеження стосовно виїзду за межі держави стосуються чоловіків, віком від 18 до 60 років.

Пише Інформатор з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Державна прикордонна служба України забезпечує оформлення громадян на державному кордоні відповідно до норм законодавства та Правил перетинання державного кордону громадянами України, що затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57.

Пропуск осіб через кордон здійснюється уповноваженими службовими особами прикордонного відомства за дійсними паспортними документами, а у передбачених законодавством України випадках – за наявності інших необхідних документів, що дають право на перетин державного кордону під час воєнного стану.

Відповідно до ст. 313 Цивільного кодексу України фізична особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України. Проте при плануванні поїздок у Держприкордонслужбі радять ознайомитися з правилами країни-прямування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору