Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що слухають українці в 461 добу повномасштабної війни

Триває війна росії проти України. Гине цвіт нашої нації за волю і незалежність України, а тил продовжує слухати російську музику на різних платформах. І цим самим додає популярності трекам, які випускають виконавці з країни-агресора.

Інформатор промоніторив ситуацію в найпопулярніших застосунках.

Розпочинаємо з Apple Music. Серед перших 10 композицій спостерігаємо kizaru з треком “Зеркало”, jakone, який співає “По весне”. На 11 місці трек “Где прошла ти” виконавців кравц та гіо піка. 32-34 місце займають також російськомовні пісні. Ще нижче з’являються каспійський груз та анна асті (українка, яка записувала пісні з філіпом кіркоровим і жодного слова не сказала проти війни. Однак, користуватися вітчизняним паспортом вона продовжує).

Переходимо до YouTube Music. Серед перших 10-ти композицій немає жодної російської. Однак, на 19 місці з’являється трек “Где прошла ти” виконавців кравц та гіо піка. Відтак 31 позицію посів моргенштерн, а на 38 з’являється анна асті. 40 місце за виконавцем гіо піка.

Дивує, що на 39 позиції відома пісня Народного артиста України Степана Гіги “Сон” чомусь названа російською. До слова, це один із виступів виконавця.

Наостанок залишили Spotify. Серед  перших 10 пісень 1, 2, а також 6 місце займають російські виконавці: kizaru, xxxmanera, interworld. Відтак з’являються pepel nahudi та 2 інші виконавці, які були у топ-10.

До слова, інстасамка, яку раніше українці дуже активно слухали, не з’явилась у топах жодного разу. Було б добре, якби й інших російських виконавців там не було.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору