Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї та Лісному Хлібичині – пожежі сухої трави на сотнях квадратних метрів

Літо на Коломийщині розпочалося з пожеж сухої трави. По обіді рятувальники долали наслідки загорянь на вулиці Шарлая в Коломиї та у селі Лісний Хлібичин Отинійської громади.

Повідомляє Інформатор.

У Коломиї на вул. Шарлая рятувальники вгамовують вогонь на площі близько 500 кв. м.

У Лісному Хлібичині пожежа сухої трави обхопила близько 200 кв. м.

 

 

Відповідальність за підпали

Нагадуємо, що в необережне поводження з вогнем у суху погоду, а особливо, коли є вітер, може призвести до великих втрат і трагедій.

Підпал сухої трави може поширитися на необмежені території, об’єкти інфраструктури, житлові забудови та ін.

У період військового стану така діяльність прирівнюється до диверсій та тягне за собою ймовірне позбавлення волі строком на 15 років, а також накладання штрафів.

Штрафи

Для громадян від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб від 15300 до 21420 гривень.

А з березня підпал сухої трави розцінюється як диверсійна робота. Адже вогонь може підходити до стратегічних об’єктів, ліній електропередач, трансформаторів, газопроводів.

Під час воєнного стану підпали сухої трави становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

“Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна”, – стверджують  у Комітеті гуманітарної  та інформполітики Верховної Ради.

Причини загоряння зазвичай побутові. Прибирали, підпалили, залишили без догляду, а вітер через вітер пожежа швидко поширюється на прилеглі території.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору