Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відкрили та освятили новий шелтер для ВПО

Сьогодні, 2 червня, у Коломиї силами благодійної організації “Карітас” відкрили та освятили ще один прихисток для внутрішньо-переміщених осіб. У шелтері, який знаходиться на вулиці Івана Франка, проживатимуть люди похилого віку та люди з інвалідністю. 

Інформатор теж був на відкритті та зробив для Вас фоторепотраж.

Будинок створили для комфорту людей, які втікали від війни та знайшли тимчасове місце перебування у Коломиї. Там є всі умови для довготривалого проживання та ведення побуту. Тут є декілька кімнат з комфортабельними ліжками, кухня, туалет та душові кабіни, які обладнані навіть для тих, хто має проблеми з опорно-руховим апаратом, а також пральня, де є не тільки машинки для прання, але й сушарки для білизни. Також для людей, які тут проживатимуть, створили гарний задній двір, де можна буде посидіти на лавочці та полюбуватися красивими квітами.

Шелтер для вимушених переселенців облаштували в будівлі колишнього психо-неврологічного диспенсера.

Даний будинок розрахований на 30 осіб, сьогодні там проживає 17 внутрішньо переміщених осіб. Шелтер відремонтовано за фінансування Австрійської кооперації розвитку, Карітас Австрії та Neighbor in Need.

Чин освячення очолив єпископ-помічник Івано-Франківський Микола Семенишин у співслужінні з численним духовенством Коломийської єпархії УГКЦ.

“Ми страждаємо, ми захищаємо свою рідну землю, ми захищаємо свободу кожного українця, але ми попри те, що захищаємося, ми творимо добрі речі. А це є запевнення, що ми стоїмо на дорозі до перемоги, і з Божою допомогою вона настане. Дякуємо усім жертводавцям, нашим друзям з-за кордону, єпархіальному управлінню, владі міста, усім хто найменшою лептою причинився до того, щоб цей шелтер з’явився. Але просто стін і даху над головою, щоб людина добре себе почувала – є замало. В оці стіни, дорогі працівники, я прошу докладайте ще більше своєї любові, бо може бути все гарно організовано, чудесні умови, але коли бракує любові, то людина не буде себе добре почувати. Прикрашайте ці стіни своїм служіння, беручи приклад з Ісуса”, – додає владика Миколай.

“Ремонти у прихистку робили 1.5 місяці, за такий короткий час вдалося зробити дуже багато. Ми сьогодні маємо відкриття прихистку, де люди можуть повністю забезпечити свої потреби. Це сталося завдяки фінансовій підтримці благодійної організації Австрії – “Сусіди в біді”. Ми хотіли зрообити так, щоб люди, які тут живуть, були як вдома.”, – додає працівниця “Карітасу”.

Більше світлин, дивіться далі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору