Інформатор Коломия

ГРОШІ

Грошова допомога переселенцям Коломиї: як подати заявку?

Тепер коломияни можуть звертатись в ЦНАП із питаннями до фахівців з міської ради

Наступного тижня ВПО у Коломиї зможуть подати заявку, щоб отримати фінансову допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Дані збиратимуть два дні – 13 та 14 червня.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на дані Цивільного захисту.

Заявки на отримання коштів можуть подати переселенці, які переїхали після початку повномасштабної війни, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону) та має певні категорії вразливостей. Наприклад:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);
  • родина, яку очолює одна/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо. з документальним підтвердженням) ;
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Сума фінансової допомоги – 2220 грн на місяць на особу з розрахунком на 3 місяці.

Збір інформації від ВПО буде проводити мобільна бригада Благодійного фонду “Право на захист” у ЦНАПі 13 червня з 11:00 до 18:00, та 14 червня з 9:00 – 18:00. Адреса: пл. Привокзальна, 2.

Важливо: обов’язкова присутність усіх членів домогосподарства, які підпадають під критерії реєстрації. Родини, що вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, не зможуть зареєструватися.

Детальна інформація щодо отримання грошової допомоги від УВКБ ООН через офіси БФ «Право на захист» на офіційному сайті або пишіть у телеграм-канал Благодійного фонду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору