Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: коломиянина Анатолія Мельничука посмертно нагородили орденом. Історія Героя

Захиснику з Коломиї Анатолію Мельничуку посмертно присвоїли орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. До повномасштабного вторгнення його знали як відомого мандрівника.

Повідомляє Інформатор за матеріалами Суспільного та даними міського голови Коломийської ТГ.

Сторінки життя Анатолія Мельничука

Народився 31 січня 1976 року в Коломиї. До повномасштабного вторгнення Анатолій був знаним мандрівником. Мав свій блог про подорожі. Та після 24 лютого кардинально змінив своє життя.

Анатолій Мельничук – народився в Коломиї. Був командиром аеромобільного взводу аеромобільної роти 46-ї окремої аеромобільної бригади.

“Завжди веселий, активно цікавився політикою, рекламою і PR, учасник багатьох виборчих кампаній, з’їздів Народного руху України та численних рухівських семінарів, Чернівецького політклубу”, — написав у Facebook про бійця Василь Буковинець.

Анатолій Мельничук жив у Львові, а до того деякий час також проживав у Івано-Франківську. У дописах друзів бійця вони розповідають, що чоловік дуже любив мандрувати, займався яхтингом.

Та після 24 лютого 2022-го він добровольцем пішов захищати Україну від окупантів.

“Після закінчення університету Толік активно увійшов у громадсько-політичне життя міста, був головою Івано-Франківського “Молодого руху”. Разом ми відвідали неймовірну кількість подій, поїздок і пригод, які назавжди залишаться в пам’яті. Толік завжди цікавився політикою і справами, які робили Україну сильнішою, любив мандрувати і фанатично любив Україну!” — написав про військового його друг Андрій Грабчук.

Анатолій Мельничук вступив до лав ЗСУ одразу після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Анатолій загинув на Херсонщині 25 липня 2022 року у бою з російськими окупантами.

Він загинув під час артобстрілу росіян поблизу Херсона. У воїна залишилися дружина та троє дітей.

“Ми житимемо стільки, скільки житимуть наші справи. Так що… Ти — з нами, просто не відповідаєш на дзвінки, як завжди зайнятий, як завжди — у мандрах. Не скажу тобі: спочивай, бо не пригадую, щоб ти вмів спочивати і нічого не робити. Мандруй світами”, — написав на Facebook-сторінці Тарас Білошицький.

Щирі співчуття рідним, близьким, знайомим Анатолія. Світла пам’ять Герою…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору