Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Химерне дерево на Коломийщині | Фото

Єдине, самотнє та ще й серед поля: недалеко від Коломиї можна знайти чудернацьке дерево, яке одразу зачаровує погляд. У різні пори року воно виглядає по-особливому. Проте влітку, коли буяють трави, дерево максимально загадкове.

Як воно виглядає – дивіться у світлинах, які для Вас зробив Інформатор.

За переказами місцевих мешканців, десятки років назад у дерево вдарила блискавка і відтоді воно більше не вкривається листям. Проте й не здається, адже не падає, а тримається на місці.

Люди ж також не турбують його, адже за народним повір’ям дерево, яке вражене блискавкою наділене магічними властивостями. До прикладу, громове дерево (громобий) не можна використовувати для будівництва, бо воно притягує грім. У деяких місцевостях його пускали тільки на дрова. Наші предки вірили, що в ньому живе нечистий дух і Бог хоче його добити.

За давніми переказами люди часто брали дерево, що грім побив, і робили хрестик, який захищав їх, коли вони йшли на фронт.

Це чудернецьке дерево знаходиться приблизно за 10 км від Коломиї, при в’їзді у село Турка.

Переглядайте світлини чи приїдьте побачити це на власні очі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору