Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Армія нескорених”: у Коломиї відкрили виставку про борців УПА

Сьогодні, 8 червня, у Музеї історії міста відбулося відкриття банерної виставки “Армія нескорених”. Підготували її працівники Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери.

Інформатор теж був на відкритті та зробив для Вас фоторепортаж.

Автор ідеї Ярослав Коретчук поділився, що у цю виставку творці не хотіли додавати відомих постатей таких як, наприклад, Роман Шухевич. Адже більше звернули увагу безпосередньо на місцевих діячів УПА.

Також на постерах зобразили побут, військову підготовку, пропагандивну діяльність повстанців, а також розказали про тактичні відтинки.

“Українська Повстанська Армія зараз надихає на боротьбу сучасних воїнів. Адже багато бійців ідуть у бій під червоно-чорним стягом, а сучасна армія, до прикладу, взяла за основу гімн українських націоналістів. Ідея та дух УПА віддзеркалюються тепер у наших ЗСУ”, – додає пан Ярослав.

Для того, щоб дізнатися більше завітайте до Музею історії міста Коломиї. Це того вартує, адже більшість фотографій – колекційні і їх Ви зможете побачити тільки тут.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору