Інформатор Коломия

ВЛАДА

У селі П’ядики громада бореться з місцевим підприємцем і депутатом за ставки

На сесії у травні депутати П’ядицької селищної ради підтримали рішення про передачу в довгострокову оренду землі під господарською будівлею місцевому депутату й підприємцю Мирославу Червінському з с. Турка. А вже потім спохопилися: разом із будівлею на 49 років потрапили два сільські стави. Відтак взялися виправляти ситуацію. Звинувачення також посипались і на адресу начальниці земельного відділу, яка «забула» згадати про таку важливу деталь.

Інформатор розбирався у справі.

У свій час активісти села П’ядики знесли паркани довкола місцевих водойм. Згадують, як біля 7 років поспіль вхід до ставка був платним, аж виявилось, що огорожа самовільна, а бізнес не зовсім законний.

Нині ситуація інша.

Місцевий підприємець, а разом з тим і депутат, Мирослав Червінський виявив бажання взяти в оренду господарську будівлю разом з водоймами. Відтак це питання пішло на травневу сесію П’ядицької селищної ради. Депутати підтримали, думаючи, що йдеться про оренду будівлі. Коли ж виявились, що ставки теж – взялися відстоювати волю громади.

На цих ставках люблять і рибалити, і відпочивати сім’ями. Власними силами місцеві мешканці тут зарибнюють, прибирають, косять. А тому віддавати обидві водойми під качину ферму не збираються.

9 червня на сесію П’ядицької селищної ради зійшлися не тільки місцеві обранці, але й активісти. Група депутатів звернулися до голови громади з проханням скасувати попереднє рішення, розділити земельну ділянку на двоє, господарську будівлю дати в оренду, а стави лишити за громадою.

Не обійшлося і без гучних звинувачень. Виявилось, із незрозумілих причин навіть на прямі питання депутатів начальниця земельного відділу не зазначила, що у проєкт рішення по довгостроковій оренді Червінському включені й водойми. Відтак службовицю почали звинувачувати у змові з підприємцем, пригадуючи навіть факти, коли вона клала підписи замість Червінського.

Детальніше – у відео:

Мирослав Червінський, за словами селян, не перший рік займається в селі підприємництвом: ферма великої рогатої худоби , вирощування лохини та ін. За словами підприємця на нових орендованих землях він планував зробити будинок для птиці.

На бажання скасувати рішення по оренді земель, Червінський спершу не реагує ніяк. Депутати з Турки утримались від голосування, посилаючись на конфлікт інтересів. Відтак рішення не прийняли.

Але дебати тільки посилились.

Врешті слово взяв сам Мирослав Червінський.

“Ніякого цього шуму не повинно бути, – стверджував 9 червня на сесії депутат і підприємець
Мирослав Червінський. – Три роки ви користуєтесь цими ставками і я не казав, що ні. Водойма знаходиться на господарському дворі. Як ви будете дальше це робити – це будуть ваші проблеми. Але все одно без мене це не зробите, тому що в 2015-му році (там) був господарський двір і водойми належать до цієї будівлі. І на сьогоднішній день вихід вам один: я віддаю вам, я віддаю! Я не спорю з вами! Тому що на сьогоднішній день Ви не зможете оформити… Скільки грошей (треба), щоб оформити папері. Я не підпишу . Так зразу кажу! Тому що через мене ллється водойма. Я вам казав підписуємо договір на 49 років і використовуйте собі, робіть, що хочете… Хто хоче мені зробити зле, я наоборот зроблю добре, мене так навчив Михайло Васильович Вишиванюк!”

Після тривалих дискусій голова селищної ради запропонував з приводу цього питання скликати сесію через 5 днів.

Чиї ж будуть ставки? Інформатор слідкуватиме за ситуацією у П’ядиках.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Вікторія Ровенчук

Нагору