Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Незабуті: рівно рік тому при виконанні загинув коломиянин Микола Бондаренко

16 червня 2022 року внаслідок артилерійського ворожого обстрілу в населеному пункті Веселе на Донеччині загинув Микола Бондаренко. У нього залишилась любляча дружина, дітки і батьки.

У річницю загибелі воїна з Коломиї  Інформатор нагадує його історію.

Народився Микола Бондаренко 5 листопада 1982 року в селі в Шабо Одеської області в сім’ї військовослужбовця, батька згодом направили на службу в Коломию.

Тут він відвідував садок, потім вчився у школі №9, а після 9-го класу вступив училища №14, згодом – до Чернівецького національного університету. Працював у Чернівецькій міській раді, потім – у ПАТ “Чернівцігаз”. Микола також працював начальником відділу інформаційних технологій у Коломийській міській раді.

В 2014 році зустрів у Коломиї вчительку музики Віолетту, з якою згодом одружився і виховував двох спільних дітей, а також старшого хлопчика дружини від першого шлюбу.

Микола Бондаренко отримав перший бойовий досвід під час 6-ї хвилі мобілізації у 2015 році – боронив східні кордони України в ході АТО. Вдруге став на захист України того ж страшного дня – 24 лютого. Після повномасштабного вторгнення, не чекаючи мобілізації, пішов у військкомат. Боронив Україну у званні молодшого сержанта, був командиром гармати 3-ї артилерійської батареї 10-ї ОГШБ “Едельвейс”.

Загинув 16 червня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу ворога у населеному пункті Веселе Донецької області. Без батька залишилось двоє дітей, безмежно тужать за Миколою не лише діти, але й колишня дружина і старенькі батьки. Похований на Алеї Слави в рідній Коломиї.

Нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. Почесний громадянин міста Коломиї.

Світла пам’ять Герою…

Нагору