Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Зодіаці презентували проєкт “Культурна спадщина Коломиї”

Сьогодні, 20 червня, у арт-центрі “Зодіак” відбулася презентація проєкту “Культурна спадщина Коломиї”. Його створили студенти, які навчаються у Національній академії мистецтв та архітектури м. Києва. 

Інформатор побував на цьому заході та розповість детальніше.

У своїх роботах молоді архітектори зобразили Коломию у різних часових просторах: починаючи проєктами 17-18 століття і закінчуючи власними ескізами, які у майбутньому можуть стати реальність. До прикладу,  студенти презентували аж 4 різні варіанти реставрації та реконструкції міської ратуші.

Безпосередньо перед тим, як показати нові архітектурні проєкти, студенти зробили короткий екскурс в архітектуру Коломиї часів польського та австрійського панування.

“У нас дуже цікаве місто, яке потрібно розвивати та давати можливість молодим людям покращувати його, які можуть бачити те, що, на жаль, не можуть пересічні громадяни”, – розповідає Оксана Пашник, одна з кураторів проєкту, а також завідуюча сектору з питань охорони культурної спадщини управління культури та туризму Коломийської міської ради.

Усі бажаючі зможуть подивитися та оцінити роботи в арт-центрі “Зодіак”, що знаходиться у Народному Домі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору