Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї презентували оновлену експозицію про життя і діяльність адвоката Олекси Коссака

Сьогодні, 21 червня, у Музеї історії міста Коломиї відбулася презентація книги “Доля Коломийського адвоката” та експозиції про життя і діяльність адвоката-доктора Олекси Коссака. На захід завітала не тільки коломийська інтелігенція, але й представники Національної асоціації адвокатів та громадськості. 

Інформатор побував на цьому заході та розповість детальніше.

Цю презентацію приурочили до 136-ої річниці з дня народження О. Коссака та відзначення Дня Конституції України.

“Відома книжкова серія “Коломийська бібліотека” поповнилася новим виданням. “Доля Коломийського адвоката” – це коротка проте насичена вельми цікавою інформацією документальна оповідь не може не зацікавити читача. Йдеться в ній про звичайну людину мирної професії – адвоката, якій випала трагічно-героїчна доля. Доктор права Олекса Коссак пережив Першу світову, московський полон, польську, радянську, мадярську окупації… Знищили українця-патріота гітлерівські нацисти”, – додає автор книги Богдан Волошинський.

Олекса Коссак (3 червня 1887 р. – 27 листопада 1942 р.) – український правник, адвокат, доктор права, громадський діяч, меценат українських культурно-освітніх інституцій. Упродовж 1923-1939 рр. провадив у Коломиї адвокатську діяльність.

Був головою Коломийського пожежно-гімнастичного товариства «Сокіл», заступником голови правління товариства «Народний дім у Коломиї», заступник голови наглядової ради кооперативного банку «Покутський союз», входив до складу керівних органів коломийського осередку товариства «Рідна школа». Надавав сприяння діяльності національно-патріотичних політичних і громадських організацій. Трагічно загинув від рук гітлерівських нацистів у роки Другої світової війни разом з групою членів коломийської молодіжної організації ОУН.

“Книжка незвичайна тим, що про славного діда пише вдячний внук – Богдан Волошинський. Рекомендується для прочитання всім мислячим українцям”, – пише на форзаці книги.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору