Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Незабуті: минув рік як загинув Герой Ярослав Міляр

Ні дня без смутку не минає в Коломийській громаді. Рівно рік тому наш край сколихнула трагічна новина – на війні загинув Ярослав Міляр.

Інформатор пригадує історію Героя, щоб кожен пам’ятав про його подвиг.

Ярослав Міляр народився 19 травня 1970 року в м. Коломия. Навчався в Коломийській школі №1 імені Василя Стефаника. Після закінчення школи вступив до Коломийського технікуму механічної обробки деревини, який закінчив у 1989 році і здобув кваліфікацію техніка-механіка. З 1989 року по 1991 рік служив у армії в Ставропольському краї. Після демобілізації працював черговим на станції Коломия Львівської залізниці, а паралельно навчався в Дніпропетровському інституті інженерів транспорту, який закінчив у 1997 році.

Одружився в 1999 році, в 2000 році народилася дочка Софія. У 2002 році переїхав жити і працювати в м. Дніпропетровськ, де працював на Придніпровській залізниці директором виробничого центру (типографія). У 2009 році одружився вдруге, в шлюбі з дружиною Наталею народилося двоє діток – син Богдан в 2010 році та дочка Поліна в 2015 році.

У 2020 році вступив до лав Збройних Сил України по контракту, учасник бойових дій, старший сержант, проходив службу у 133-му окремому батальйоні охорони і обслуговування м. Дніпро. Брав безпосередню участь у бойових діях оперативного угруповання військ “Харків”.

Міляр Ярослав Миколайович, старший сержант, командир відділення взводу радіаційної, хімічно-біологічної розвідки 133 окремого батальйону охорони і обслуговування з позивним “Гуцул” загинув 23 червня 2022 року під час виконання бойового завдання загинув в с. Бражківка Ізюмського району Харківській області.

Вічна пам’ять і слава Герою!

Нагору