Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї планують відреконструювати ще одну площу

Управління комунального господарства провело тендер на виготовлення робочого проекту по реконструкції площі в межах вулиць Симона Петлюри, Івана-Франка та Січових Стрільців.

Детальніше розповість Інформатор.

Йдеться про площу Скорботи, яка за десятиліття безнадійно стомилась і вже роками перебуває в очікуванні реконструкції.

Площа постала 1984 року і тут розташовувався меморіал воїнам радянської армії, що загинули в роки Другої світової під час визволення міста. 2019 року коломийські активісти самостійно демонтували одну із зірок паркана та під час акції “Ватра Слави” на свято Покрови. А вже за два роки – 28 вересня  2021 р. – справа з демонтажу радянських символів стала масовою.

Комунальники вкупі з атовцями та громадськими активістами міста збили дочиста усі зірки й лаврові вінки з металевого паркану. Згодом демонтували і статую радянського солдата. Більше читайте у статті: Історія руйнації: площа Коломиї, повна скорботи

Про потребу врешті облаштувати місце, де можна пом’янути героїв-захисників згадали вдови загиблих військовослужбовців.

На початку року рідним загиблих воїнів показали проєкт реконструкції площі.

Також урядники розповіли сім’ям, що було зроблено у попередньому році. А далі спільно обговорювали плани на 2023 рік. У ратуші домовились, щоб робити такі зустрічі раз у три місяці.

Наприкінці травня управління комунального господарства підписало договір із ТзОВ “Грім Девелопмент” на виготовлення робочого проекту по об’єкту: “Реконструкція площі в межах вулиць Симона Петлюри, Івана-Франка та Січових Стрільців у місті Коломиї”. Виготовлення проекту вартуватиме 500 000 грн. Кінцевий термін – 31 грудня 2023 року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору