Літо – це чудова пора для нових, смачних та легких десертів, які приємно здивують та потішать вашу сім’ю. Всі ми знаємо, що тірамісу у класичному варіанті довподоби і дітям, і дорослим, але якщо до нього додати полуничний акцент, то цей десерт привабить вас ще більше і стане зіркою святкового столу.
Інформатор ділиться рецептом, щоб ви якнайшвидше потішили своїх рідних.
Інгредієнти, які вам знадобляться для приготування рецепту:
- 300-400 г печива савоярді
- 500 г маскарпоне
- 200 г вершків (мають мати не менше 30% жирності)
- 3 жовтка
- 100 г цукрової пудри
- 8 гр желатину + 48 гр води
- 1 ч. л. ванільного цукру
- какао або шоколад для посипки
Для просочування савоярді та начинки:
- 400 гр свіжої полуниці
- 20-30 мл міцного алкоголю (по бажанню)
- 2-3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Желатин заливаємо водою та залишаємо розбухати.
Жовтки відділяємо від білків (білки у цьому рецепті не знадобляться). До жовтків додаємо цукрову пудру і добре взбиваємо.
Додаємо маскарпоне та продовжуємо збивати, але вже не довго. Розтоплюємо желатин та виливаємо в масу, добре перемішуємо. Окремо взбиваємо добре охолоджені вершки і акуратно поєднуємо дві маси в одну, не використовуючи міксер.
Полуницю очищуємо від хвостиків. Далі нарізаємо невеликими шматочками і кладемо у каструлю. Додаємо цукор та алкоголь (за бажанням). Це може бути віскі, ром або бренді. Кладемо на невеликий вогонь, кип’ятити не потрібно, тільки добре нагріваємо. Далі відкидаємо на сито полуницю, щоб стік весь сироп.
Класичний рецепт тірамісу ТУТ.
І збираємо десерт. Найзручніше це робити у скляній формі. Спочатку просочуємо печиво полуничним сиропом і викладаємо перший ряд у нашо деко. Зверху намащуємо кремом і наверх викладаємо ягоди. Знову чергуємо: печиво, крем та ягоди. Останній шар викладаємо печиво та покриваємо його кремом. Десерт можна присипати тертим шоколадом або какао.
Смачного!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com
Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237