Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ВРУ скасувала право на відстрочку тим, хто має родичів з інвалідністю, за якими є кому доглядати

Верховна Рада України скоротила перелік осіб, які можуть отримати відстрочку від призову на військову службу. Відтак, якщо ухвалений 28 червня закон №9342 підпише Володимир Зеленський, до лав ЗСУ зможуть мобілізувати тих чоловіків, у яких є родичі з інвалідністю.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Радіо Свобода.

Нагадаємо, що дотепер відстрочку від мобілізації можна було отримати якщо у військовозобов’язаного є родич з інвалідністю I чи II групи. Це могли бути: дружина (чоловік), батьки або батьки дружини (чоловіка). Ця ж причина могла бути підставою для звільнення в запас, якщо у мобілізованого є родичі з інвалідністю.

Якщо цей закон підпише президент, не служити можна буде лише якщо в родині немає інших людей, які здатні утримувати особу з інвалідністю.

У законі №9342 з’явився абзац 11 частини І статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” зі словами “за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору