Інформатор Коломия

ГРОШІ

Додаткова винагорода військовим і виплати при пораненні, ВЛК. Президент підписав закон №9342

Володимир Зеленський підписав закон №9342, який передбачає відпустки та виплати строковикам, курсантам, доплати обмежено придатним, пораненим.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Верховну Раду та УП.

Нове у нарахуваннях

Як повідомлялося, основна задача документа – військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода у 30 – 100 тис грн.

Доплата виплачується на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених КМУ.

Збережені норми:

  • Доплати строковикам лишили 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс. Теж за порядком КМУ.
  • Відпустки для військових: до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами для курсантів: до 10 днів зимової + до 20 днів літньої.
  • Не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовців з числа призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки
  • Мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше 1 місяця.

Інші норми:

  1. для поранених, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження відповідних командирів – два місяці виплат за останньою займаною посадою, з 3-го місяця до закінчення розпорядження – додаткова виплата 20100 грн за порядком КМУ;
  2. померлим внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тис грн на умовах і порядку КМУ;
  3. тяжко пораненим на лікуванні, полоненим та зниклим без вісти щомісячна додаткова винагорода у 100 тис грн на умовах і порядку КМУ;
  4. мінімальний поріг доплати для інструкторів – 15 тис грн за порядком КМУ;
  5. щорічна відпустка строковикам збільшилася з 10 до 30 днів;
  6. безперервна відпустка на лікування – не більше 4 місяців.

До теми: Керівників ТЦК перевірять на доброчесність та ефективність

 

Щодо додаткового забезпечення військовим у розмір 20 100 грн/міс, які після поранень є тимчасово непридатними та обмежено придатними до служби і виведені в розпорядження депутатка Анастасія Радіна пояснила, що норма працювати таким чином:

Під час лікування після травми в госпіталі (зокрема і закордоном) та/або відпустки для лікування поранені отримуватимуть 100 000 грн/міс.

Якщо після лікування ВЛК визнає військового тимчасово непридатним/обмежено придатним на 6 – 12 місяців і його зараховують у розпорядження – такий військовий протягом двох місяців буде отримувати грошове забезпечення за останньою займаною посадою, а далі – 20 100 грн/міс на весь час перебування у розпорядженні (плюс оклад за званням та надбавку за вислугу).

Нагадаємо, що підписанню Президентом цього закону передувало прийняття його 28 червня Верховною Радою.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту  kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору