Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи можливо потрапити до Центру зайнятості в Коломиї та які особливості обслуговування людей з інвалідністю | ІНКЛЮЗІЯ

Центр зайнятості у Коломиї - вже не в центрі міста

Продовжуючи тему інклюзії в Коломиї, журналісти Інформатора вирішили перевірити, чи можуть люди з інвалідністю сюди потрапити. Заразом розпитали й про їхнє працевлаштування.

Пише Інформатор.

З центрального входу до Центру зайнятості пандус відсутній, однак є кнопка виклику персоналу, на яку одразу ж відгукуються працівники. Окрім того, збоку від входу є пандус, втім він дещо заріс травою. На другому вході також є кнопка виклику.

У Центрі нам розповіли, що людей з інвалідністю обслуговують без черги.

Окрім того, ми розпитали працівників, чи звертаються до них за допомогою в працевлаштуванні люди з інвалідністю. Вдалось з’ясувати, що протягом 2023 року до Коломийської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості зареєстрували 50 осіб з інвалідністю. З них 26 осіб працевлаштували. Зараз на обліку перебуває 53 особи з інвалідністю.

Для взяття на облік у центрі зайнятості особи, які шукають роботу:

  • пред’являють паспорт чи інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, а також довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті громадянина України);
  • інформують про освіту, досвід роботи, зайнятість або перебування у трудових відносинах.

Підбір роботи для осіб з інвалідністю здійснюється відповідно до їхніх професійних знань і навичок та з урахуванням довідки до акту огляду медико-соціальної експертної комісії з висновком про умови і характер праці, Індивідуальної програми реабілітації та побажань особи з інвалідністю щодо умов праці.

Фахівці проводять інформаційні семінари профорієнтаційного змісту, спрямовані на особистісну активізацію осіб з інвалідністю щодо пошуку роботи, інформування про стан ринку праці та особливості працевлаштування в сучасних умовах, про види послуг, які надаються державною службою зайнятості, можливостей їх одержання.

Якщо ви та ваші рідні, друзі стикнулися із проблемою недоступності до приміщень або обмеження пересування вулицями Коломиї чи інших населених пунктів Коломийщини – пишіть нам на на електронну пошту kl.informator@gmail.com або ж телефонуйте 096 545 8237

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram.

Нагору