Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи законно встановлювати пластикові вікна в історичних будівлях Коломиї

Нині у Коломиї багато будівель зазнають змін: встановлюються нові вікна, двері, вивіски, змінюються кольори фасадів… Але варто враховувати, що це історичні будівлі, які мають відповідати архітектурі міста.

Інформатор розповідає детальніше.

На проспекті Михайла Грушевського навпроти ратуші нещодавно закрили прохід тротуаром через ремонтні роботи. Пізніше стало ясно, що тут замінювали вікна і двері.

Ми поспілкувалися з Андрієм Олійником і довідалися, що дозволу на ці роботи не було.

“Вони подавали документи на містобудівні умови і обмеження, але дозволу не отримали. Бо пам’ятки архітектури реконструкції не підлягають. Вони підлягають тільки реставрації і в рідкісних випадках – пристосуванню. Це порушення Закону України “Про охорону культурної спадщини”, – каже пан Андрій.

До відповідальності людей, які розпочали реконструкцію, притягнути зараз важко.

“У мирний час з цим проблем би не було, бо є Державний архітектурно-будівельний контроль і є Сектор охорони культурної спадщини. Зараз діє постанова Кабміну №303: поки триває воєнний стан, перевірки не відбуваються”, – додав начальник відділу архітектури.

Зараз же зупинити ремонтні роботи може тільки відповідне рішення суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору